Halaman

Sabtu, April 04, 2009

Roti goreng cendawan

Bahan-bahan:
.
3 sudu besar minyak (untuk menumis)
4 biji cili merah (ditumbuk halus)
600g cendawan tiram
300g tauge (dibersihkan)
1 buku roti (dibuang kulitnya dan potong anggaran 3 cm persegi)
2 keping tauhu (dipotong dadu dan digoreng)
2 biji telur ayam (dipukul hingga kembang)
1 tangkai daun saderi (dihiris)
1 tangkai daun bawang (dihiris)
.
Cara:

Panaskan minyak di dalam kuali, tumis cili. Kemudian masukkan cendawan dan tauge. Setelah sayur layu masukkan roti, tauhu dan telur. Masuk hingga kering sedikit. Kemudian masukkan daun saderi dan daun bawang, kacau sehingga kering. Hidangkan panas-panas.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan