Halaman

Selasa, Jun 02, 2009

Cendawan Udang Lada Hitam

BAHAN-BAHAN:

..

  • 100 gm Cendawan Tiram Kelabu
  • 100 gm udang segar
  • 1 biji bawang besar
  • 2 ulas bawang putih
  • 4 sudu besar minyak masak
  • Sedikit garam dan gula
.

BAHAN SOS:
..
  • 1 sudu besar serbuk lada hitam
  • 1 sudu besar kicap
  • 1 sudu besar sos lada hitam
  • 1 sudu besar sos tiram
  • 1 sudu besar sos tomato
....

CARA MENYEDIAKAN:


1. Tumiskan bawang besar dan bawang putih hingga layu. Masukkan udang, bahan sos, garam dan gula secukup rasa.
..

2. Apabila sudah mendidih, masukkan cendawan, kacau seketika dan bolehlah dihidangkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan